Home Τεχνολογία Γη-Άρης σε λίγες εβδομάδες με νέο επαναστατικό σύστημα προώθησης διαστημοπλοίων (βίντεο)

Γη-Άρης σε λίγες εβδομάδες με νέο επαναστατικό σύστημα προώθησης διαστημοπλοίων (βίντεο)

Ένα καινοτόμο σύστημα προώθησης διαστημικών σκαφών θα μπορούσε να φέρει επανάσταση σε μελλοντικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα όπως για παράδειγμα, επανδρωμένες αποστολές στον Άρη όπου το ταξίδι από τη Γη στον Κόκκινο Πλανήτη θα διαρκεί περίπου οκτώ εβδομάδες αντί για τουλάχιστον έξι μήνες κάτι που όπως είναι ευνόητο σημαίνει ότι διευκολύνεται η δημιουργία συνθηκών μόνιμης διαμονής ανθρώπων εκεί.

 

Το Pulsed Plasma Rocket (PPR) είναι ένα σύστημα πρόωσης που αναπτύσσει η εταιρεία Howe Industries συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης νέων προηγμένων τεχνολογιών της NASA.

Οι δυνατότητες

Tο PPR χρησιμοποιεί ένα σύστημα πυρηνικής ενέργειας που βασίζεται στη σχάση, το οποίο λαμβάνει ενέργεια από την ελεγχόμενη διάσπαση των ατόμων, για να δημιουργήσει ώθηση για την πρόωση του διαστημικού σκάφους.
Εκτός από το να παρέχει πολύ μεγάλες ταχύτητες στα διαστημόπλοια το σύστημα αυτό μπορεί σύμφωνα με τους εμπνευστές του να χρησιμοποιηθεί σε πολύ βαρύτερα διαστημόπλοια από τα σημερινά κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε αυτά τα σκάφη πρόσθετη θωράκιση για τη μείωση της έκθεσης του πληρώματος στις επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό ακτινοβολίες (κοσμική και ηλιακή) όσο διαρκεί το ταξίδι.

«Το PPR επιτρέπει μια εντελώς νέα εποχή στην εξερεύνηση του Διαστήματος. Η υψηλή απόδοση του συστήματος επιτρέπει την ολοκλήρωση επανδρωμένων αποστολών στον Άρη μέσα σε μόλις δύο μήνες» δήλωσαν αξιωματούχοι της NASA.

Η υλοποίηση του PPR μεταβαίνει τώρα στη Φάση ΙΙ έχοντας ολοκληρώσει τη Φάση Ι η οποία επικεντρώθηκε στο σύστημα ισχύος και τα απαραίτητα υποσυστήματα. Κατά τη διάρκεια της Φάσης ΙΙ, οι προγραμματιστές θα βασιστούν στις αξιολογήσεις από τη Φάση Ι για να βελτιστοποιήσουν τον σχεδιασμό του κινητήρα, να πραγματοποιήσουν πειράματα και να σχεδιάσουν ένα σκάφος που θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτή την τεχνολογία.
Naftemporiki.gr