Home Τεχνολογία Ιδού το απόλυτο ντελίβερι drone

Ιδού το απόλυτο ντελίβερι drone

Η τεχνολογία και οι δυνατότητες των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων αναβαθμίζονται συνεχώς με αποτέλεσμα να μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των υπηρεσιών που μπορούν να παρέχουν. Η αυστριακή εταιρεία CycloTech GmbH και η ιαπωνική Yamato Holdings Co. Ltd. συνεργάστηκαν και παρουσίασαν τα σχέδια ενός νέο είδους drone για μεταφορά φορτίων. Το CycloRotors ξεχωρίζει για το φουτουριστικό του design αλλά παράλληλα διαθέτει μοναδικές δυνατότητες μεταφοράς φορτίων.

Πρόκειται για ένα drone της κατηγορίας των eVTOL, είναι δηλαδή ηλεκτροκίνητο και μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα γεγονός που το βοηθά να κάνει μεταφορές με άνεση εντός των αστικών περιοχών. To CycloRotors μπορεί να κινείται σε ύψος 1,5 χλμ. από το έδαφος πετώντας με ταχύτητες 130 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι μπορεί μεταφέρει ταχύτατα το φορτίο του. Το drone έχει αυτονομία περίπου 40 χλμ. και μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους 45 κιλών.

Αυτό που κάνει το CycloRotors να ξεχωρίζει είναι ότι μπορεί να πετά και να μεταφέρει το φορτίο του χωρίς να επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και ειδικά τους δυνατούς ανέμους που μπορεί να επικρατούν στην περιοχή που κινείται. Μπορεί μάλιστα να προσγειώνεται για να παραδώσει το φορτίο του με ασφάλεια ακόμη και αν έχει να αντιμετωπίσει ισχυρούς πλευρικούς ανέμους που έχουν ταχύτητα 65 χλμ./ώρα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει αυτό το drone και ποια θα είναι η τιμή του.

Από naftemporiki.gr