Home Τεχνολογία Νέος πονοκέφαλος για τον Ελον Μασκ: Τα αυτόνομα Tesla δεν αναγνωρίζουν τα...

Νέος πονοκέφαλος για τον Ελον Μασκ: Τα αυτόνομα Tesla δεν αναγνωρίζουν τα παιδιά-πεζούς

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον Έλον Μασκ τον τελευταίο καιρό. Διαφόρων ειδών αγκάθια ξεπετάγονται συνεχώς στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Τη στιγμή που ο αμερικανός μεγιστάνας προσπαθεί να βάλει σε τάξη το χάος που έχει προκαλέσει σε πολλά επίπεδα στο Twitter έρχεται μια ολοσέλιδη καταχώρηση που έκανε η εταιρεία λογισμικού Dawn Project στους New York Times να προκαλέσει νέα προβλήματα στον Μασκ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι πραγματοποίησε δοκιμές του Full Self-Driving, του αυτόνομου συστήματος οδήγησης των Tesla. Πιο συγκεκριμένα οι δοκιμές έγιναν στο Tesla Full Self-Driving Beta 10.69.2.2 που αποτελεί τη πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος. Στις δοκιμές αυτές τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του Μασκ δεν αναγνώριζαν τις κούκλες σε μέγεθος παιδιών που είχαν στις δοκιμές τον ρόλο πεζών και έπεφταν πάνω τους. Η εταιρεία πλήρωσε 150 χιλιάδες δολάρια για την καταχώρηση και έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τις δοκιμές για να πιστοποιήσει τον ισχυρισμό της.

Οι δοκιμές είχαν γίνει τον περασμένο Αύγουστο και η εταιρεία είχε δημοσιοποιήσει αμέσως τα ευρήματα της με την Tesla να απαντά ότι πρόκειται για ανυπόστατες κατηγορίες και προσπάθεια δυσφήμισης της χωρίς στοιχεία. Η απάντηση της Dawn Project ήταν η καταχώρηση και το βίντεο και αναμένεται τώρα η νέα αντίδραση της Tesla ή του Μασκ προσωπικά.

Πηγή: Naftemporiki.gr