Home Ιατρική-Βιολογία Neuralink: Η εταιρία του Elon Musk ετοιμάζει τσιπάκι για τον εγκέφαλο που...

Neuralink: Η εταιρία του Elon Musk ετοιμάζει τσιπάκι για τον εγκέφαλο που θα κάνει τυφλούς να βλέπουν

Πρόσφατα η Neuralink, η εταιρία νευροτεχνολογίας του Elon Musk, κατάφερε ένα τεράστιο επίτευγμα, παρουσιάζοντας σε μια ζωντανή μετάδοση στο X τον πρώτο άνθρωπο που δέχθηκε το τσιπάκι της στον εγκέφαλο, ως μέρος της πρώτης κλινικής δοκιμής. Ο 29χρονος Nolan Arbaugh που είναι παράλυτος εδώ και 8 χρόνια από το λαιμό και κάτω, κατάφερε να χειρίζεται υπολογιστή απλά και μόνο με τη σκέψη του, χάρη στο λεγόμενο ‘Telepathy’ εμφύτευμα της Neuralink.

Μετά από την εντυπωσιακή αυτή επίδειξη, ο Musk προέβη σε μια ακόμη σημαντική αποκάλυψη μέσα από τον δικό του προσωπικό λογαριασμό στη social media πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας ανέφερε πως μετά το Telepathy, το επόμενο εμφύτευμα που ετοιμάζει η Neuralink είναι το Blindsight. Όπως φανερώνει και το όνομά του, το συγκεκριμένο τσιπάκι θα επιτρέπει σε τυφλούς να δουν. Μάλιστα, ο Musk είχε δηλώσει στο παρελθόν πως στόχος της Neuralink είναι να βοηθήσει ακόμη και ανθρώπους που γεννήθηκαν τυφλοί, να δουν για πρώτη φορά στη ζωή τους. Η Neuralink το έχει ήδη καταφέρει αυτό σε δοκιμές που έχει κάνει σε μαϊμούδες!

Μιλώντας, λοιπόν, για το μέλλον, ο Musk τόνισε:

Το Blindsight είναι το επόμενο προϊόν της Neuralink μετά το Telepathy.

Πρέπει επίσης να αναφέρω πως το Blindsight εμφύτευμα δουλεύει ήδη σε μαϊμούδες.

Η ανάλυση θα είναι χαμηλή αρχικά, όπως τα πρώτα Nintendo γραφικά, αλλά εν τέλει μπορεί να ξεπεράσουν την κανονική ανθρώπινη όραση.

Επίσης, καμία μαϊμού δεν πέθανε, ούτε τραυματίστηκε σοβαρά από κάποια Neuralink συσκευή.

Ακολουθούν οι σχετικές δημοσιεύσεις του Musk:

 

Πηγή: unboxholics.com