Home Τεχνολογία Ο πρώτος αληθινός ψηφιακός γάμος στο metaverse είναι γεγονός! (Φωτογραφίες)

Ο πρώτος αληθινός ψηφιακός γάμος στο metaverse είναι γεγονός! (Φωτογραφίες)

Με τα NFTs και το metaverse να συνεχίζουν να αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης στους ιντερνετικούς κύκλους, ένα ζευγάρι από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να δώσει το παράδειγμα, πραγματοποιώντας ψηφιακό γάμο στο metaverse, όπως μεταφέρει το Insider.

 

Συγκεκριμένα, η 52χρόνη Traci και ο 60χρόνος Dave Gagnon εργάζονται και οι δύο ως υπάλληλοι για το ίδιο μεσιτικό γραφείο ακινήτων. Για πρώτη φορά είχαν συναντηθεί ως avatars στο ψηφιακό γραφείο του Dave στο metaverse το 2015, όταν η Traci έψαχνε για δουλειά. Τότε, το Fortune είχε περιγράψει τον χώρο ως έναν συνδυασμό ψηφιακής, επαυξημένης και φυσικής πραγματικότητας.

 

Μια εβδομάδα αργότερα, το ζευγάρι γνωρίστηκε στην πραγματική ζωή στο παγκόσμιο συνέδριο της εταιρείας και ξεκίνησαν να βγαίνουν τον Μάρτιο του 2019. Μετά από τρεις μήνες, αρραβωνιάστηκαν και στις 4 Σεπτεμβρίου του 2021, παντρεύτηκαν στο metaverse, σε ένα εικονικό παρεκκλήσι στον ουρανό, ως φόρο τιμής στη συνάντησή τους στο ψηφιακό γραφείο του Dave πριν μισή δεκαετία.

 

Φυσικά, οι ψηφιακοί γάμοι είναι μια ενναλακτική που σκέφτηκαν πολλά ζευγάρια εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο για τον Dave και την Traci ήταν η πρώτη τους επιλογή. Η νύφη δήλωσε στο Insider ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στην οποία εργάζονται εκείνη και ο Dave ήταν αυτός που πρότεινε την ιδέα να παντρευτούν «στο cloud». Ο εικονικός χώρος σχεδιάστηκε από ένα υποκατάστημα του εργοδότη τους που δημιουργεί εικονικούς χώρους.

HeN93R8.jpg

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το ζευγάρι οργάνωσε έναν παραδοσιακό πραγματικό γάμο μπροστά σε 100 καλεσμένους στο Μάντσεστερ, αλλά προσκάλεσαν ταυτόχρονα τους καλεσμένους που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στον φυσικό χώρο, να γιορτάσουν στο metaverse. Οι δύο τελετές έγιναν ταυτόχρονα και στο metaverse μεταδιδόταν ζωντανά ο πραγματικός γάμος και για τους ψηφιακούς καλεσμένους.

Μάλιστα, οι επισκέπτες μπορούσαν να δημιουργήσουν το δικό τους avatar, να χορέψουν και να ελέγξουν τους χαρακτήρες τους κατά τη διάρκεια της τελετής. Το όλο εγχείρημα έγινε δώρο στο ζευγάρι από την εταιρία, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, μπορεί να κοστίσει και πάνω από $30,000 για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν τον δικό τους προσωποποιημένο ψηφιακό χώρο για να παντρευτούν.

Είναι, λοιπόν, γεγονός. Είμαστε στο 2021 και πλέον οι ψηφιακοί γάμοι στο metaverse είναι πραγματικότητα.

Πηγή