Home Τεχνολογία Τη στρατηγική της Πολιτείας για τις Αποκεντρωμένες Τεχνολογίες ανέδειξε ο Επικεφαλής Επιστήμονας

Τη στρατηγική της Πολιτείας για τις Αποκεντρωμένες Τεχνολογίες ανέδειξε ο Επικεφαλής Επιστήμονας

  • Ο Επικεφαλής Επιστήμονας απηύθυνε ομιλία σε εκδήλωση του Cyprus Blockchain Technologies

  • Δρ. Μαστρογιαννόπουλος: «Να μετατραπεί η Κύπρος σε περιφερειακό κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας, όπου τα καινοτόμα μυαλά θα μπορούν να ανελιχθούν, ακολουθώντας ένα αποτελεσματικό και διαφανές ρυθμιστικό πλαίσιο»

 

Τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εφαρμογή της τεχνολογίας Blockchain, ανέδειξε ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), Δρ. Νικόλας Π. Μαστρογιαννόπουλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Cyprus Blockchain Technologies.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, και στην οποία συμμετείχαν μέλη του think tank, ανάμεσά τους, εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, είχε ως στόχο την παρουσίαση των ευκαιριών που προκύπτουν από τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain στην αγορά και την οικονομία ευρύτερα.

Σε ομιλία που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Επικεφαλής Επιστήμονας παρουσίασε τις σημαντικότερες πτυχές της Εθνικής Στρατηγικής της Κύπρου για τις Αποκεντρωμένες Τεχνολογίες – Blockchain, ενώ αναφέρθηκε και στο σχετικό νομοσχέδιο.

«Οι δράσεις της Πολιτείας», υπογράμμισε, «αποσκοπούν στη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για εταιρείες με επιχειρηματικά μοντέλα που έχουν ως βάση τους την τεχνολογία Blockchain. Ο στόχος είναι σαφής: Να μετατραπεί η Κύπρος σε περιφερειακό κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας, όπου τα καινοτόμα μυαλά θα μπορούν να ανελιχθούν, ακολουθώντας ένα αποτελεσματικό και διαφανές ρυθμιστικό πλαίσιο».

Επιπρόσθετα, ο Δρ. Μαστρογιαννόπουλος αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο Προγραμμάτων του ΙδΕΚ για την περίοδο 2021-2027, με προϋπολογισμό €150 εκατομμυρίων, καθώς και στα Προγράμματα Καινοτομίας PRESEED, SEED και Innovate που προκηρύχθηκαν πρόσφατα, συνολικού ύψους €13 εκατομμυρίων. Τα τρία Προγράμματα είναι τα πρώτα που προκηρύσσονται εντός του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος__το αύριο».

Καταλήγοντας, ο Επικεφαλής Επιστήμονας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου και εξωστρεφούς οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο θα παράγει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και κοινωνία της Κύπρου, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

ChiefScientist_logo.png