Home Τεχνολογία Το U-Scan είναι ένα gadget που κάνει έξυπνη την τουαλέτα σας και...

Το U-Scan είναι ένα gadget που κάνει έξυπνη την τουαλέτα σας και αναλύει τα ούρα σας!

Η γαλλική εταιρία Withings, η οποία ειδικεύεται στα τεχνολογικά προϊόντα υγείας, έχοντας κυκλοφορήσει από activity trackers μέχρι έξυπνες ζυγαριές, αποκάλυψε στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2023, ένα πολύ ιδιαίτερο gadget. Γνωρίστε το U-Scan, μια συσκευή που φιλοδοξεί να κάνει έξυπνη την κάθε τουαλέτα, προσφέροντας άμεση ανάλυση ούρων μέσα από ειδική εφαρμογή για smartphones.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το U-Scan είναι μια συσκευή που κρεμιέται στο πλάι της λεκάνης της τουαλέτας, όπως τα διάφορα αρωματικά/καθαριστικά που υπάρχουν στο εμπόριο. Ειδικότερα, έχοντας διάμετρο 90 χιλιοστά και σχήμα που θυμίζει βότσαλο, το U-Scan προορίζεται για τοποθέτηση στο μπροστά μέρος της λεκάνης, στο σημείο δηλαδή που φτάνουν τα ούρα των περισσότερων χρηστών της τουαλέτας. Η συσκευή διαθέτει μια ειδική είσοδο στο χαμηλότερο σημείο της, η οποία ενεργοποιείται όταν ένα αισθητήρας ανιχνεύει παρουσία ούρων. Ειδικότερα, υπάρχει ενσωματωμένη αντλία για να τραβηχτεί η ποσότητα ούρων που είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει η χημική ανάλυση.

Στο U-Scan μπορούν να εισαχθούν διάφορες κασέτες, ανάλογα με το τεστ που θέλει να πραγματοποιήσει ο χρήστης. Η Withings συνεργάζεται με δύο ιατρικά κέντρα στην Ευρώπη, έχοντας ετοιμάσει το U-Scan Cycle Sync και το U-Scan Nutri Balance. Το πρώτο φιλοδοξεί να παρέχει αναλυτικές πληροφορίες στις γυναίκες για τον καταμήνιο κύκλο τους, όπως για παράδειγμα το παράθυρο ωορρηξίας και τα επίπεδα ενυδάτωσης. Από την άλλη, το Nutri Balance θα προσφέρει πληροφορίες για την ενυδάτωση και τη διατροφή. Για παράδειγμα, θα ανιχνεύει τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών, τον μεταβολισμό λιπών και τις ποσότητες βιταμίνης C που βρίσκονται στα ούρα του χρήστη. Συγχρόνως, θα υπάρχουν λεπτομέρειες για τα επίπεδα κετονών, καθώς και για το pH των ούρων, για να μπορεί να προσδιορίσει ο χρήστης πόσο υγιεινή είναι τελικά η διατροφή του.

 

Κάθε κασέτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έως και τρεις μήνες, με τη συσκευή να υποστηρίζει μάλιστα πολλαπλούς χρήστες, όντας αρκετά έξυπνη για να διακρίνει ποιος είναι ποιος. Όλα τα αποτελέσματα θα προβάλλονται μέσω μιας smartphone εφαρμογής, με το U-Scan να συνδέεται είτε απευθείας στο κινητό μέσω Bluetooth ή στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi. Όσον αφορά τη φόρτιση, αυτή θα γίνεται μέσω μιας καλυμμένης USB-C θύρας, με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας να αγγίζει αντίστοιχα τους τρείς μήνες.

 

Το U-Scan αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 και θα κοστίζει €499.95. Το starter kit θα περιλαμβάνει τη συσκευή και μια κασέτα, ενώ κάθε ανταλλακτικό θα κοστίζει περίπου €30.