Home Τα νέα της Επιστήμης 7 ελληνικά και 1 κυπριακό πανεπιστήμιο ανάμεσα στα 1000 του κόσμου

7 ελληνικά και 1 κυπριακό πανεπιστήμιο ανάμεσα στα 1000 του κόσμου

Επτά πανεπιστήμια της Ελλάδας και ένα της Κύπρου συγκαταλέγονται ανάμεσα στα χίλια κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του που ανακοινώθηκε από τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό ShanghaiRanking Consultancy.

 

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λίστα κορυφαίο ελληνικό πανεπιστήμιο είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στις θέσεις 301-400 ενώ είναι το κορυφαίο ανάμεσα στα 28 πανεπιστήμια των Βαλκανίων που βρίσκονται στην Κατάταξη.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στις θέσεις 601-700.

Στις θέσεις 401-500 βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμα πέντε πανεπιστήμια ακολουθούν στις θέσεις 501-1000 είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κάθε πανεπιστήμιο που διαθέτει βραβευμένους αποφοίτους και καθηγητές, ερευνητές των οποίων τα άρθρα έχουν υψηλή επιστημονική απήχηση, και δημοσιεύσεις σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά αξιολογείται από τον Οργανισμό βάσει έξι δεικτών ακαδημαϊκής και ερευνητικής επίδοσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ