Home Τα νέα της Επιστήμης Αυτή την Παρασκευή η «Βραδιά του Ερευνητή»! (VIDEO)

Αυτή την Παρασκευή η «Βραδιά του Ερευνητή»! (VIDEO)

Στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό από τις 5 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ

Την ευκαιρία να γίνουν για μία βραδιά ερευνητές και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία θα έχουν όλοι όσοι βρεθούν στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό. Από τις 5 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, η «Βραδιά του Ερευνητή», που διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, δίνοντας μαζί με τον Brainy, την κεντρική φιγούρα της εκδήλωσης, απαντήσεις σε δεκάδες «γιατί». 

Βίντεο της Βραδιάς του Ερευνητή

 

Πρόκειται για μία δημιουργική και διαδραστική έκθεση πειραμάτων, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, αναδεικνύοντας παράλληλα, το έργο των ερευνητών στα κυπριακά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, και καινοτόμες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή» το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο θα λειτουργούν πέραν των 60 περιπτέρων και να συμμετάσχει σε εργαστήρια, πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις και διαγωνισμούς καθώς και θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

Στη φετινή εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και φέρει τον τίτλο «Human Era Night», δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο της έρευνας στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τιμητικό βραβείο θα απονεμηθεί στο διακεκριμένο Κύπριο αρχαιολόγο Δρ. Βάσο Καραγιώργη για το σύνολο της προσφοράς του στην αρχαιολογική έρευνα ενώ της τελετής βράβευσης θα προηγηθεί μουσική παράσταση από την Amalgamation Choir υπό την καθοδήγηση της κας Βασιλικής Αναστασίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, συμπεριλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό S FACTOR κατά τον οποίο μαθητές θα παρουσιάσουν ένα επιστημονικό φαινόμενο, με πρωτότυπο τρόπο, διεκδικώντας πλούσια δώρα καθώς και την τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού του ΙΠΕ «Φοιτητές στην Έρευνα – ΦΟΙΤΩ».

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πέτρος Δημητρίου εκ μέρους του Προέδρου. Αξίζει να σημειωθεί, πως η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Κανάλι 6.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και για άλλες χρήσιμες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/researchersnightcyprus/

Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Το  Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης κυπρίων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.