Home Τα νέα της Επιστήμης H Nasa θα κάνει μια σημαντική ανακοίνωση την Πέμπτη!

H Nasa θα κάνει μια σημαντική ανακοίνωση την Πέμπτη!

Η NASA ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη πραγματοποιεί μια σημαντική συνέντευξη τύπου η οποία θα σχετίζεται με το τηλεσκόπιο το οποίο «σκανάρει» το διάστημα για να βρει ίχνη εξωγήινης ζωής  

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler λειτουργεί από τη NASA για να ανακαλύψει πλανήτες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή και προφανώς το τελευταίο του εύρημα είναι τόσο σημαντικό για να προκαλέσει συνέντευξη τύπου.   Πολύ λίγες πληροφορίες δόθηκαν σχετικά με την ανακοίνωση, αλλά όλοι οι επιστήμονες εκτιμούν πως σχεδόν σίγουρα πρόκειται για εξωπλανήτη.  

Η διαστημική υπηρεσία ανέφερε ότι η ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία χρησιμοποιείται για την ανάλυση των δεδομένων που αποστέλλονται από το τηλεσκόπιο. Χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση που παρέχει ο τεχνολογικός γίγαντας, η Nasa ελπίζει ότι μπορεί να διαλέξει πιο γρήγορα τους πιθανούς πλανήτες και ελπίζει να βρει πιο γρήγορα τους πλανήτες που υποστηρίζουν τη ζωή.  

Η NASA δήλωσε ότι τέσσερις μηχανικοί και επιστήμονες θα συμμετάσχουν στη συνέντευξη μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Paul Hertz, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος αστροφυσικής της Nasa.  

Το τηλεσκόπιο Kepler ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2009 και το 2014, ξεκίνησε μια μεγάλη αποστολή που ονομάζεται K2, η οποία αναζητά περισσότερους εξωπλανήτες καθώς και μελέτη άλλων κοσμικών φαινομένων.   Τα ευρήματα του Kepler έχουν ήδη οδηγήσει σε σημαντικές ανακαλύψεις, βρίσκοντας ότι το σύμπαν είναι γεμάτο από πλανήτες που θα μπορούσαν θεωρητικά να υποστηρίξουν τη ζωή.

Πολλές από αυτές τις ανακαλύψεις δημοσιοποιούνται σε μεγάλες συνεντεύξεις τύπου όπως αυτή που μόλις ανακοινώθηκε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την διάσκεψη τύπου αυτήν την Πέμπτη στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.nasa.gov/live

Πηγή: www.lifo.gr, nasa.gov