Home Τα νέα της Επιστήμης ΙΠΕ: Επικοινωνώντας την «επιστήμη απλά!»

ΙΠΕ: Επικοινωνώντας την «επιστήμη απλά!»

Ένα πρωτοποριακό σεμινάριο με θέμα την επικοινωνία της επιστήμης διοργάνωσε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) σε συνεργασία με τη SciCo Cyprus, στο πλαίσιο δορυφορικών εκδηλώσεων της φετινής «Βραδιάς του Ερευνητή».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης, με τίτλο «Η επιστήμη απλά!», η οποία πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια στη Λευκωσία, ήταν να αναπτύξουν οι επιστήμονες δεξιότητες επικοινωνίας μέσα από την παρουσίαση  βέλτιστων πρακτικών για χρήση σε διάφορες μεθόδους και μηχανισμούς επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο επικεντρώθηκε στη σημασία μίας αποτελεσματικής επικοινωνίας που θα μεταφέρει επιστημονικές ιδέες μέσω συζήτησης, αυτο-προβληματισμού και ασκήσεων μικρών ομάδων. Κεντρικός στόχος της ήταν να καλύψει τις ανάγκες των επιστημόνων και των ερευνητών να επικοινωνούν αποτελεσματικά επιστημονικές ή τεχνικές πληροφορίες σε διάφορες δημόσιες και επαγγελματικές αλληλεπιδράσεις με το ευρύ κοινό, τα ΜΜΕ και άλλα δημόσια φόρουμ.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν περισσότεροι από 50 φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές και ακαδημαϊκοί. Τις παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ειδικοί της SciCo-Cyprus, με τεχνογνωσία στην επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται από το ΙΠΕ για δωδέκατη συνεχή χρονιά, δίνοντάς την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν μια δημιουργική βραδιά πλούσια σε θεατρικά και μουσικά δρώμενα, διαδραστικά πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις, και διαγωνισμούς.

Η εκδήλωση, που έχει ως στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας και την ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από τα κυπριακά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 12:00 το βράδυ. Βασικό θέμα της φετινής εκδήλωσης, που φέρει τον τίτλο «Human Era Night», είναι η έρευνα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και για άλλες χρήσιμες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook «Βραδιά του Ερευνητή/Researchers’ Night».

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Κανάλι 6.